Palliatieve zorg

Algemene informatie:

Palliatieve zorg is zorg die gegeven wordt aan clienten wanneer er geen genezing van een ziekte meer mogelijk is. Dan kun je denken aan kanker, wanneer die uitbehandeld is. Maar ook dementie, COPD of hartfalen zijn ziekten waar mensen niet van kunnen genezen.

Voorbeeld:

Meneer van Vliet krijgt te horen dat hij dementie heeft. Hiervan kan hij niet genezen, er zijn namelijk geen behandelingen voor. Iemand leeft gemiddeld 6 tot 8 jaar met dementie. In die periode zal meneer van Vliet lichamelijk, psychisch en sociaal achteruitgaan. De zorg is er in die tijd op gericht dat hij zich zo gelukkig mogelijk voelt en dat deze aansluit bij wat hij nodig heeft. Hoe? Dat leer je in deze training.

Wat leer je?

Omdat iemand niet meer kan genezen en nog wel een (soms lange) tijd met deze ziekte leeft, is het primaire doel om de kwaliteit van leven te behouden en waar mogelijk te verbeteren. In de palliatieve zorg is aandacht voor lichamelijke, sociale, psychische en spirituele dimensies. Daarnaast ondersteun je de naasten van deze persoon.

 

Palliatieve zorg

Studieduur:               

Startdatum:                   

Kosten:                      

Vooropleiding:   

Certificaat:   

Locatie:                  

Data/Tijden:

Flexibel

Klik hier om je in te schrijven!

2 dagdelen 

flexibel

€ 150,-

vanaf niveau 2

ja, palliatieve zorg

Zorgcampus Rotterdam