Excelleren kun je leren

 

Algemene informatie:

Cursus  ‘Excelleren kun je leren’  voor secretaresses in de zorg. Ben jij zo’n duizendpoot die zorgt dat het spreekuur goed is voorbereid, alle (digitale) dossiers op orde zijn, die de hele dag communiceert met patiënten, afdelingen, specialisten en nog vele anderen? Dan zal je ook af en toe behoefte hebben aan een opfriscursus waar je weer nieuwe inzichten krijgt om verder te groeien,  je werk nog leuker te maken en nog beter te excelleren. Zorgcampus biedt een cursus voor medisch secretaresses gebaseerd op de competenties beschreven in de kwalificatiedossiers van Ecabo. In deze cursus ontmoet je collega’s die in dezelfde sector werken als jij en die begrijpen waar jij het over hebt: patiënten die steeds mondiger worden, de dagelijkse druk  om alle (digitale) dossiers op orde te houden, meer doen met minder geld, afspraken inplannen in een overvolle agenda, adhoc vragen en overlegjes, facturen en declaraties voorbereiden en dan nog alle telefoontjes afhandelen… In deze 3-daagse cursus sta je stil bij wat je tot nu toe hebt ontwikkeld en leer je hoe je je competenties kunt versterken, verdiepen of verbreden. In een prettige vrolijke sfeer onderzoek je je ontwikkelwensen en –mogelijkheden en leer je hoe je verder kan groeien in je vak. Gun jezelf een adempauze om daarna te excelleren in je vak. 

 

Excelleren kan je leren:

Studieduur:                       3 dagen

Startdatum:                       flexibel

Kosten:                              € 620,-

Vooropleiding:                   MBO 4, werkzaam als secretaresse in de zorg

Certificaat:                         ja

 

Programma:

In de cursus ‘Excelleren kun je leren’ onderzoek je wat je tot nu toe hebt ontwikkeld en leer je hoe je je competentieprofiel kunt versterken, verdiepen of verbreden. In een prettige vrolijke sfeer onderzoek je je ontwikkelwensen en –mogelijkheden en leer je hoe je verder kan groeien in je vak.

 

Dag 1: De competenties van de medisch secretaresse
Op deze dag onderzoeken we met vragenlijstjes en opdrachten waar je nu staat en waar je naartoe wilt:
Welke competenties passen me als een jas. Waar krijg ik energie van en welke talenten herkennen anderen in mij?
Waar wil ik in excelleren? Welke competenties horen daarbij? Welke talenten zet ik daarvoor in?
Welke ontwikkelkeuzes wil ik maken en welke dilemma’s kom ik daarin tegen?

 

Dag 2: Training on the job

Op deze dag ontwerpen we per persoon een actieplan om je ontwikkeldoelen, zoveel mogelijk op je eigen werkplek, te bereiken. Wat ga je doen? Wat kun je nu al doen. Wie of wat heb je daarvoor nodig? De doelen zetten we om in acties die je direct kan oefenen in een scenario.

 

Dag 3: Plan, do, check, act (PDCA)

Dag 3 besteden we aan het continue leren in de praktijk. Hoe doe je dat? Welke kern- en ondersteunende processen herken je?  Wat is het belang van jouw rol binnen de procesgang? Welke mogelijkheden zijn er om jouw acties binnen de procesgang te verbeteren?  Hoe vraag en geef je feedback?  Hoe profileer je jezelf?  Welke kansen pak je op? Hoe leer je van je ervaringen? Waar haal jij je energie vandaan om te blijven excelleren? 

 

Data/Tijden:

3 dagen (1x per 14 dagen)

Locatie:

Zorgcampus Rotterdam